Oct 26, 2010

CAKAP x SERUPA BIKIN!


CAKAP TAK SERUPA BIKIN!!!




Mmg tensen lah kan issue kali ni..Entry kali ni mmg khas lah untuk owg yg diatas..Kpd sesape yg ckp x serupa bikin tu, jom r singgah kat sini jap..

Issue :
 Kenapa manusia suke cakap x serupa bikin? Maknenyer mcm cakap lain tp buat nyer lain???Aku paling pantang dengan owg mcm ni..Bukannyer aper la kan, dh pandai buat janji pepandai la tunaikan..

Pro :
1.        1. Maybe owg tu cakap tanpa berfikir. Die dah janji dgn kite, but then ade aral yg melintang. Makne katenyer bile die nak buat ape yg die janji tu, ade je benda lain yg halang die.So kite xleh nk salahkan die sbb sumer ni tuhan yg tentukan.Ye x?
2.        2. Erk?Maybe lah die ni nyanyok kot.Ye la, dah janji nak jumpe tp x jumpe.Sbb die ni otak seminit (dalam bahasa brutal nyer).So korang bawak lah bersabar dan maybe korang blh try bawak die g spital.Pegi check kot-kot betol die otak seminit.
3.        3. Die cakap nk banje kite makan.Kite ni punyer la tunggu, tp x muncul-muncul pon.Kenapa eh?Hurm korang penah x terpikir.Die ni time janji nak banje kite, die lupe nak check wallet die ade duet ke x.After dah janji baru die check.Memang xde lar duet die tu, sbb tu die buat-buat luper.Huhu

Kontra :
1.        1.Korang ni kan, kalo blh before nak janji tu pikir r masak-masak whether korang blh tunaikan janji korang ke x.Korang mesti penah dgr kn, kalo janji dgn owg tp x tunaikan nanti kene sambar petir.Nak ke mati kene sambar petir?Haa len kali think twice before janji dgn owg.
2.        2. Bile korang dah janji ngn owg, misalnyer nak jumpe pukol 3.Tlg la datang tepat pukol 3.Bukan nyer 3.30.Kitowg bukan tunggul yg korang blh buat kitowg tunggu.Kalo nak suh kitowg tunggu lebih dr 5 minit, better korang berkawan je ngn lampu jalan or traffic light.Diowg blh tunggu korang lebih dr 30 minit and even forever.Paham?
3.        3. Kalo korang janji nak call awek korang dgn ayat “jap lg I call u back, okay?”. Better korang clarify ayat jap lg tu sbb kitowg sgt lah nk taw makne jap lg bg korang.Sbb setahu kitowg jap lg tu maknenyer beberapa minit lg.Kalo lah beberapa jam lg tu blh lah diterima akal lg.Tp bukan nyer beberapa minggu lg!!

Conclusion :
Sebaik nyer korang xyah la janji dengan sesape pon.Janji pakwe kat makwe, janji makwe kat pakwe, janji abah kat anak, suami kat isteri, kawan kat kawan, nenek kat cucu or sesape je la.Yg namenyer janji tu baek korang elakkan.Bile korang janji sumting, korang dh start bg hope kt sumone.But biler korang x tunaikan janji korang, korang dh hancurkan hati die.Korang ingat senang ke nak cantumkan balik hati seseorang?Susah taw.Ape yg korang dapat?Korang xkan dapat pape, malah tahap kepercayaan mereka kt korang dh semakin berkurang.Seronok lah korang kan sbb owg dah x cayer kt korang.Hurm paling penting (ditujukan khas buat owg yg salu patah hati), pegang pada 1 kata-kata ni.”Dengar boleh, percaya jangan!!!!”.So bile owg janji ngn korang, 0.01% pon korang jangan cayer.Biler betol die tunaikan janji die, baru korang percayer k! Adios ;p

3 comments:

HiGHNeSS FiQ said...

xnampak.. tulisan toooo small~

m!ss cherry said...

kena tambah power kpd 500 la tu..huhu

HiGHNeSS FiQ said...

hahaha..
btw, ak xjanji tau.. hehe~

 

It's my l!fe (,")(",). Design By: SkinCorner